Magyar Elektrotechnikai Egyesület

Főszponzor

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Büszkék vagyunk, hogy idén is támogathatjuk a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Vándorgyűlésének megrendezését!

A konferencia keretein belül rendkívül izgalmas témák lesznek napirenden, hiszen a tiszta, okos és megfizethető energia az új nemzeti energiastratégia alappillére, a fenntarthatóság záloga. Az innováció, az energiaszektor klímabarát átalakítása, valamint az energiahatékonyság ösztönzése az ellátásbiztonsággal kiegészülve adja a jövő hatékony és megbízható energiaellátását.

Az MVM Csoport, a hazai energiaszektor meghatározó szereplőjeként aktívan hozzájárul az új energiastratégiában kitűzött célok eléréséhez, hiszen szakmai törekvéseit pontosan e stratégia mentén fogalmazta meg. Az MVM immár két régióban, Magyarország déli és északi területén is érdekelt a villamos energia elosztásban. Az MVM Démász Áramhálózati Kft. és az MVM Émász Áramhálózati Kft. működési területén is folyamatosan növekszik azoknak a tudatos energiafelhasználóknak a köre, akik a fenntartható energiafogyasztás érdekében megújuló energiaforrást hasznosító rendszereket telepítenek. Az áramelosztás mellett, a földgázelosztással összefüggésben is megjelentek az új tendenciák. Az energiastratégia hidrogén felhasználással kapcsolatos célkitűzéseinek elérése érdekében két gázelosztó társaságunk az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. és az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. a földgáz részleges kiváltására hidrogén projektet indított. A zöld hidrogén megújuló energiából származik, előállítása nem terheli a környezetet, így meghatározó szerepe lehet a jövő fenntartható energetikai rendszereiben.

Az alternatív közlekedés napjainkra valamennyiünk számára a környezettudatosság, a klímavédelem eszközét jelenti. A szintén MVM Csoporthoz tartozó MVM Mobiliti Kft. Magyarország piacvezető elektromobilitási és CNG-szolgáltatója elkötelezett a fenntartható, zöldebb közösségi közlekedés meghonosításában. A társaság aktívan közreműködik a földgázüzemű és elektromos környezetbarát közlekedés elterjesztésében, hogy ügyfelei számára a lehető legmagasabb szintű élményt biztosítsa otthon, a munkahelyen és út közben is.

Az MVM Csoport vállalatai gyakorlatilag minden tevékenységet felölelnek, ami az energetikához kapcsolódik. A vállalatcsoport a jövő energiahatékonyságát és energiafelhasználását érintő kérdéseire innovatív megoldásokkal válaszol, lépést tartva a globális fejlődéssel. Társaságunk stratégiai célja, hogy a fenntartható jövő útját járva, mindig új, az energiagazdálkodás szempontjából hatékony eszközökkel és a hazai infrastruktúra folyamatos fejlesztésével működjön.

Véleményem szerint a Vándorgyűlés tematikája rendkívül érdekes stratégiai kérdéseket vet fel. Bízom benne, hogy számos értékes információt lesz alkalmuk megosztani egymással, ehhez kívánok Önöknek sikeres tanácskozást!

 

Szponzorok

 

   

 

MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET
1075 BUDAPEST, MADÁCH IMRE ÚT 5. 
TEL.: +36 1 312 0662
VANDORGYULES@MEE.HU