Magyar Elektrotechnikai Egyesület

A rendezvény főtámogatója:

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Kollégák!

Nagy megtiszteltetés az OPUSZ TITÁSZ Zrt. számára, és számomra is, hogy az idei évben főtámogatóként lehetünk részesei a hazai villamosenergia-ipar legnagyobb szakmai rendezvényének, a Magyar Elektrotechnikai Egyesület 68. Vándorgyűlésének.

Az Egyesület munkájának, valamint a konferenciának, a tapasztalatok megosztásával, az új trendek, technológiák, módszerek bemutatásával mindig is kiemelkedő szerepe volt a szektor szakmai támogatásában, ezáltal a megbízható villamosenergia-ellátás és -felhasználás színvonalának és hatékonyságának erősítésében. A jelenlegi nemzetközi, gazdasági és geopolitikai körülmények között minden eddiginél nagyobb szükség van a szakmai együttműködésre és párbeszédre, a tudásmegosztásra, hiszen az energetikai szereplők is komoly kihívások elé néznek.

A fokozódó nyersanyaghiány, a megújuló energiák felé történő elmozdulás nagymértékű infrastrukturális fejlesztéseket, technológiai változásokat tesznek szükségessé az egész iparágban. Ugyanakkor szembesülünk az új rendszer kiépítéséhez szükséges szorító időkorlátokkal és költséges befektetésekkel is.

Nem véletlenül Adatból energia! az idei gyűlésünk mottója, hiszen a digitalizáció egyre meghatározóbb a komplex megoldások tekintetében. Fontos kérdés, hogy milyen szerepe van és lehet az energetikában az adatalapú rendszereknek, hogyan tudják támogatni ezek és az egyre nagyobb számban megjelenő okos eszközök, rendszerek a villamosenergia-termelés és ellátás folyamatait?

Az idei Vándorgyűlésnek otthont adó Debrecen a magyar gazdasági élet egyik központjává vált az elmúlt években. Gazdasági szempontból meghatározó vállalatok vannak a jelen a városban, melyeknek energiára és megbízható, magas színvonalú ellátásra van szükségük. Az OPUS TITÁSZ Zrt.-nél is folyamatosan keressük az új technológiák integrálásának módjait mind a fogyasztói, mind az iparági igényekkel történő lépéstartás érdekében. Jó példa erre a közelmúlt egyik legnagyobb beruházása társaságunk számára: a BMW gyárhoz kapcsolódó hálózati villamosenergia-kapacitás bővítés is, melyben nagy szerepet kaptak a korszerű, digitális technológiai megoldások.

Bízom benne, hogy ezen a fontos debreceni eseményen, a jelenlévő remek szakmai közösség, mi mindannyian, a mindenki számára fontos kérdések megvitatásával, a jövőbe mutató megoldások bemutatásával és megismerésével hozzájárulunk a hazai energetika versenyképességének, eredményességének növeléséhez és közös céljaink eléréséhez.

Ennek jegyében kívánok minden résztvevőnek izgalmas, szakmailag hasznos és sikeres tanácskozást a Magyar Elektrotechnikai Egyesület 68. Vándorgyűlésén!

Torda Balázs, OPUS TITÁSZ Zrt., vezérigazgató

 

Szponzorok:

 

MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET
1075 BUDAPEST, MADÁCH IMRE ÚT 5. 
TEL.: +36 1 312 0662
VANDORGYULES@MEE.HU